VAALS, centrum van Europa
U moet misschien even zoeken op de kaart waar Vaals ligt. U zult het vinden in het Zuid-Oosten van Limburg. Voor mensen die uit de Randstad komen lijkt het ver weg. Maar vergeet niet dat Vaals het Centrum van Europa is. Vanuit het Centraal Station van Aken (5 km van Vaals, 4 x per uur met de bus gemakkelijk bereikbaar) bent u in 3 uur in Parijs, in 6 uur in Berlijn en in 9 uur in Wenen. Vanuit Vaals hebt u direct aansluiting aan het Nederlandse, Belgische en Duitse Autobahnnetz.
Elk uur kunt u ook met de bus naar Eupen, waar u aansluiting hebt op het Belgische spoorwegnet. En bent u 65 geweest dan kunt u, vanuit Vaals, gebruik maken van de Belgische voorzieningen in het Openbaar Vervoer voor 65+.

VAALS, speciaal
Vaals heeft een oud historisch centrum, waar het goed toeven is. Terrasjes, restaurantjes, u vindt er verder alle voorzieningen op loopafstand van “Het Hooghe Oord”. Elke dinsdag is er een gezellige markt waar mensen uit de wijde omtrek op af komen. U hoort daar “alle talen” spreken. Nederlands, Frans en Duits door elkaar heen. Als u eenmaal in Vaals woont bent u daar snel aan gewend. En voor de grotere inkopen is de stad dichtbij. In Aken, Maastricht, Heerlen of eventueel Luik, u beslist.
5 Minuten lopen van "Het Hooghe Oord" ligt het "Landal Hoog Vaals". Als inwoner van Vaals kunt u gebruik maken van het daar aanwezige binnenzwembad. Op 15 minuten lopen bent u bij "Golfclub Hoog Vaals".

VAALS, natuur
Van de Vaalser Berg, met zijn prachtige hellingbossen, heeft iedereen wel eens gehoord. Hier vindt u het drie landen punt met een net vernieuwde uitzichttoren. Wist u dat het gebied tussen Vaals en Gulpen in 2005 door de Stichting Natuur en Milieu is uitgeroepen tot het mooiste landschap van Nederland? Bekroond met vijf sterren! Als u van wandelen houdt moet u beslist naar Vaals komen! En wilt u toch nog wat verder op, de Ardennen en de Eifel liggen op een uurtje afstand.

VAALS, cultuur
Muziek, toneel, opera. U kunt ervan genieten op een steenworp afstand. Het Theater in Aken staat borg voor een uitstekend programma. En wilt u in Nederlandse taalgebeid blijven. Het Theater aan het Vrijthof in Maastricht en de schouwburg in Heerlen hebben heel eigen programmeringen die de moeite waard is.
Vaals heeft diverse culturele instellingen en activiteiten, waarvoor wij u verwijzen naar de website van de gemeente Vaals.